Юрій Андрухович удостоєний медалі Ґете 2016

_O5A0161

Письменник Юрій Андрухович удостоєний німецької медалі Ґете 2016 року за свої заслуги. Він отримує нагороду разом з африканським фотографом Акінбоде Акінбії та грузинським директором музею Давидом Лордкіпанідзе. Кожного року Goethe-Institut вручає офіційну відзнаку Федеративної Республіки Німеччина, вшановуючи цим особистостей, які проявили особливі заслуги у справі популяризації німецької мови та міжнародного культурного обміну. 

Цьогорічне нагородження проходить у руслі провідної теми «Міграція культур – культури міграції». Юрій Андрухович перекладає німецьких поетів на українську мову, таким чином прокладаючи для місцевого читача новий шлях до німецьких класиків. Своєю власною письменницькою діяльністю він знайомить німецьку публіку з літературними теренами своєї Батьківщини. Центральними темами в його літературі постійно виступають процеси переміщення і міграції Європою.

Юрій Адрухович отримає медаль Ґете разом з Акінбоде Акінбії та Давидом Лордкіпанідзе 28 серпня у німецькому місті Веймар.

2 вересня 2016 року Goethe-Institut спільно з Посольством Федеративної Республіки Німеччина проводить у Києві прийняття на честь лауреата. Запрошення та точна інформація про урочистості в Goethe-Institut буде розсилатися ближче до дати проведення.

Джерело: Ґете-Інститут

Допомога сайту

Картка
4731 1856 1518 3420



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.



Наша кнопка ///