«ВБИВСТВО НА ВУЛИЦІ…» / 10 положень про конкурс

Десять положень

про конкурс макабричних (моторошних) оповідань

  1. Конкурс проводиться напередодні виходу повного зібрання прозових творів Едгара Аллана По в Україні. Мета конкурсу: підтримати жанри, в яких писав По, а також активізувати творчість українських авторів.
  2. Тематика вказана у назві конкурсу. Це має бути вбивство на вулиці.
  3. Макабричні оповідання – твори з похмурою або жахливою атмосферою, що роблять наголос на деталях та символах смерті. Допускаються: жахи, готика, детективи, трилери, містика, фантастика, а також суміш із цих жанрів (наприклад, містичний детектив). Не допускається епігонство. Жодних Дюпенів, золотих жуків та оповідей Артура Гордона Піма. Ми прагнемо оригінального – авторського – підходу, ми прагнемо не повторення того, що вже було написано колись, а нових моторошних українських історій у межах перерахованих вище жанрів.
  4. Прийом творів на конкурс здійснюється з 25 грудня 2017 року. Дедлайн: 10 березня 2018 року. Оголошення переможців: 15 квітня 2018 року.
  5. Вимоги до конкурсних оповідань: обсяг – від 5 000 знаків із пробілами до 40 000 знаків із пробілами, кегль 12 (Times New Roman), інтервал – 1,5; .doc, .docx. Відступи абзаців мають формуватися за допомогою віконця «Абзац» – «Перший рядок» у документі Ворд, а не за допомогою клавіші «Tab». Діалоги персонажів та весь текст у творі мають бути з ТИРЕ «—», а не з маркером для списку. Перед назвою оповідання у документі «Ворд» надавайте коротку біографію (5-10 речень) і контактні дані (e-mail і телефонний номер), ця інформація не буде публікуватися на сайті, але може знадобитися для зв’язку з авторами. Твори мають бути непублікованими ніде раніше. Мова оповідань – ТІЛЬКИ УКРАЇНСЬКА!
  6. Надсилати конкурсні твори необхідно на stoslitmag@gmail.com із позначкою в темі листа «Конкурс». Від одного автора приймається одне конкурсне оповідання.
  7. Усі конкурсні твори публікуватимуться в новій категорії «Конкурс 2018», яку можна побачити в колонці зліва нагорі.
  8. Нагорода – найкращі оповідання після редагування будуть запропоновані видавництвам. Попередні конкурси, проведені інтернет-журналом «Стос» (конкурси «Після півночі», «Зачаєний жах», конкурс готичної «ПО»езії), вже дали можливість переможцям увійти у збірки «Ігри з темрявою» серії «Позапростір», «Дотик зачаєного жаху», а також в альманахи «Нова проза» і «Крамничка жахіть. Том 2».
  9. Склад журі може змінюватися. Поки що до нього увійшли:

  1. Вікторія Гранецька – лауреатка літературної премії «Коронація слова» 2011 року, письменниця, автор книг «Мантра-омана», «Тіло ТМ», «Щасливий», «Спротив речей», одна з авторок роману «Дім, у котрому заблукав час»;
  2. Сашко Завара – письменник, рецензент, автор романів «IQ = FAQ (Іcторія Хворого розуму)», «Ката-моргана (Апокаліпсис уже завтра)», «Песиголовець»;
  3. Остап Українець – філолог, один із перекладачів Г.Ф. Лавкрафта (тритомник Видавництва Жупанського) та Едгара Аллана По, автор роману «Малхут» і оповідань «Маланка» та «Адвент»;
  4. Вікторія Михайлова – директорка ГО «Агенція культурного розвитку», організаторка конкурсів детективної і контркультурної малої прози («Це ж елементарно, сер», «Різдвяний детектив» та ін.);
  5. від журналу «Стос» – Аліса Гаврильченко, редакторка.
  1. «Стос» не приймає неякісні, незавершені твори, а також твори з великою кількістю помилок у тексті.

 

З побажаннями залишитися серед живих,
Ваше майбутнє оповідання 🙂

 

*Кадр узято з фільму «Із пекла» (режисери Альберт Г’юз і Аллен Г’юз).

Допомога сайту

Картка
4731 1856 1518 3420



коментарі

  1. Влад :

    Чи можна поцікавитися, в якому видавництві вийде повне зібрання творів Е.А.По, виходу якого присвячений конкурс?

    1. Alisa :

      Це не секрет. Видавництво Жупанського.

  2. Андрій :

    Дуже перепрошую, напевно я погано розумію: планується видання збірки з цими конкурсними оповіданнями?

    1. Alisa :

      Якщо оповідання будуть гарні – буде збірка. Не буде гарних оповідань – не буде збірки.

  3. іоі :

    Чи братиметься до уваги оповідання суміші психологічного і містичного детективу?
    Наперед дякую)

    1. Alisa :

      Так, надсилайте твір.

  4. ioi :

    Вибачте, але питання досить важливе. Якщо не можете відповісти, то, будь ласка, порадьте хоча б до кого із ним можна звернутися)

    1. Alisa :

      Відповіла вище 🙂

  5. Алекс :

    якшо текст переможе, чи зможе автор потім все одно використати його в своїй сольній збірці оповідань, яка гепотетично може вийти в друк до кінця року?

    1. Alisa :

      Так, зможе.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.



Наша кнопка ///